Ajánlásokat

Friss lehelet az ünnepi asztalnál

vianoce2021

Karácsonyi és újévi ünnepségek várnak ránk. Gond nélkül szeretnél szórakozni? Olvasd el friss leheletre vonatkozó tippjeinket, és ülj az ünnepi asztalhoz büszke mosollyal.🥰

Az első fontos kérdés: Miért büdös a szám ? 🙄

Ne aggódj, nem vagy egyedül. A rossz leheletnek azonban számos oka lehet.

Halitózis = rossz lehelet egy olyan probléma, amelyet gyakran elhallgatnak, de nagyon sokan szenvednek tőle. Ebben a küzdelemben a fő ellenségünk a szájüregben található anaerob baktériumok. Ként termelnek, amelyből kellemetlen szagú komponensek szabadulnak fel. Ezek a baktériumok másrészt viszont nagyon hasznosak számunkra, mert segítik a megfelelő emésztést.

Több ilyen is van. A leggyakoribb azonban a stressz, a fogszuvasodás, az éhség, vagy épp ellenkezőleg, az aromás ételek fogyasztása. A rossz lehelet azonban gyakran egy másik, fontosabb problémára próbálja felhívni a figyelmünket, ezért nem szabad alábecsülni.

daynight vianoce 2021

Hogy legyen friss leheletünk?

Mindenképpen próbáld ki. Ha csak a nem megfelelő étrendből adódik a kellemetlen szájszag, van megoldásunk. Ha azonban problémáid továbbra is fennállnak, mindenképpen konzultálj az orvosoddal. Nincs mit szégyellni!

De lássuk az említett tippeket.👇

🪥 A friss leheletért igyál sokat vizet

Lehet, hogy közhely, de semmiképpen ne becsüld alá az ivási rendszerességét. A víz kiöblíti a baktériumokat a szájból. A szénsavas italokkal ellentétben nem tartalmaz cukrot vagy savat.

🪥 Ne vidd túlzásba a kávét, kényeztesd magad teával 

A kávé nagy mennyiségű savat tartalmaz. Annak ellenére, hogy reggelente pozitív hatással van ránk, néha inkább fogyassz teát vagy turmixot.

🪥 Rágógumi helyett szedjél mentát a friss leheletért

A legtöbb esetben a rágógumi cukrot tartalmaz. Ezért érdemesebb a mentához nyúlni, ami klorofillt tartalmaz – amely a kénvegyületek ellen hat.

🪥 Alma, répa és zeller

A nyers ételek kemény szerkezete szó szerint úgy néz ki, mint egy természetes fogkefe. A baktériumok természetesen felőrlődnek.

🪥 Erjedésgátló probiotikumok

Még ha a gyomorban lévő táplálék meg is erjed, az anyagok gondoskodnak a további kellemetlen leheletről. A probiotikumok vagy a joghurt segíthet.

🪥 Ne felejtsd el a fogselymet

Ha a rossz lehelet ellen szeretnél küzdeni, minden nap használj fogselymet. A fogak közötti ételmaradékot nem távolítja el a fogkefe, ennek hatására a maradék rothadni kezd, amelynek kellemetlen szaga van.

🪥 Ha friss leheletet szeretnél tartsd be a helyes dentális higiéniát

Tisztításkor ne feledkezz meg a nyelvről sem. Javasoljuk továbbá a DayNight szonikus fogkefe használatát, amely akár 7-szer hatékonyabban tisztít, mint egy hagyományos fogkefe. Ezzel esélyt sem adsz a baktériumoknak, és a szagok sem fognak kialakulni.

Szorítunk neked! Ha további tippeket szeretnél tudni az ideális fogászati ​​rutinról, kövess minket Instagramon. Tarts velünk a szép mosoly felé vezető úton.

Related Posts